
Receptek - Pandoro Farcito
Elkészítési idő: 30perc
6 főre
Hozzávalók
1db 750g-os Bauli Pandoro
Olasz sodó:
100g Liszt
400g Cukor
1 liter Tej
8 Tojás Sárgája
1 Citromhéj
2 Csomag vanilliás cukor
1 Fahéjrúd
Dekoráció:
Málna
Áfonya
Bauli Porcukor (Bauli Pandoro csomag tartalma)
Amit tőlünk nem tudsz megvásárolni
Cukor, Tej, Tojás, Citrom, Vanilliás cukor, Fahéjrúd, Málna, Áfonya
Ezt még be kell szerezned :)
Elkészítés

1. Kezdjük el az olasz sodót
400g cukorhoz, hozzáadunk 100g lisztet, majd közepeslángon 1 liter friss tejet és 8 tojás sárgáját hozzákeverünk habverőt használva.
Adjuk hozzá a citromhéjat, fahéjat és a vanillás cukrot.

2. Sodó sűrűsítése és hűtése
5-15 percing közepeslángon kevergessük, hogy sodónk jó sűrű legyen. Szűrjük le sodónkat, így eltávolítjuk a fahéj darabot és citromhéjakat.
Fedjük le és tegyük hűtőbe sodónkat.

3 Készítsük elő Pandoronkat
Bauli Pandoronkat bontsuk fel és rakjuk félre a porcukor tasakunkat. Pandoronkat vágjuk fel keresztirányba így 5-6 csillagformájú "emeleteket" képezve. Ügyeljünk rá, hogy a lenti szintek kicsit vastagabbak, de körülbelül mind egyforma vastagságúsak legyenek.

4. Kiugró a gyümölcsöknek
Legalsó emeletünk tetejét megkenjük sodónkkal, majd a következő szintet kicsit elforgatva ráhelyezzük, így kis
"kiugrókat" képzve a csillagok ágából. Ezt is megkenjük sodóval és a következő szintet kicsit visszafelé forgatva helyezzük el.

5. A "karácsonyfa" felépítése
Ismételjük meg az előző lépéseket az összes emeltünkkel, ha ügyesek voltunk egy stabil tortát kaptunk és a csillagok ágába tökéletesen passzolnak majd a gyümölcseink.

6. Dekoráció
Maradék sodónkat töltsük be nyomótasakunkba. (ha nincs kéznél, Pandoronk csomagoló fóliáját is használhatjuk, csak vágjuk le egyik hegyét) Nyomjunk minden kiugróba extra sodót,majd nyomjuk bele gyümölcsünket szintenként váltva azokat, így "feldíszítve a fánkat"



TETEJÉT EXTRA GYÜMÖLCCSEL DÍSZÍTJÜK MAJD,
BAULI PORCUKRUNKKAL MEGSZÓRJUK AZ EGÉSZET
Lehengerlő külseje és íze fénypontja lesz a családi lakomáknak!
