
Receptek - Carbonara
Elkészítési idő: 10perc
2 főre
Hozzávalók
100g Guanciale Tokaszalonna
120g Pecornio Romano Sajt
200g Spaghetti
3 Tojás
Olívaolaj, Só, Bors

DROGHERIA FEKETE BORS 45g
Amit tőlünk nem tudsz megvásárolni
Friss Tojás
Ezt még be kell szerezned :)
Elkészítés

1. Kezdjük el a Spaghettit
Helyezzük sózott, forrásban lévő vízbe a 200g tojásmentes tésztát és főzzük a csomagoláson lévő főzési ideig. Amíg ez elkészül, lássunk neki a többinek.

2. Pirítsuk meg a Guancialét
Hosszúkás kockákra vágjuk a Tokaszalonnánkat, majd hideg serpenyőbe rakjuk és közepes lángon lassan megpirítjuk, hogy közben az kiengedje a zsírjait, ha ez nem lenne elegendő egy kis olívaolajjal rásegíthetünk.

3. Készítsük elő a szószunkat
Egy tálba verjünk össze 3 tojást és 120g finomra reszelt Pecorino Romano sajtot és adjunk hozzá jó adag friss őrölt borsot.
(ízlés szerint extra Parmezán sajttal enyhíthetjük a Pecorino karakteres ízét)

4. Merjük át tésztánkat a serpenyőbe
Amint a tészta elkészült, vegyük le a tűzről és emeljük a tésztát serpenyőbe a szalonnához, illetve egy fél pohár főzővizet is merjünk hozzá, megkeverjük, majd levesszük a serpenyőt is a tűzről.

5. Krémesítjük a szószt
Főzővízünkből egy fél pohárnyit a tálunkba lévő szószhoz keverünk alaposan, hogy az krémes legyen, majd az egészet a serpenyőnkbe öntjük.

6. Rakjuk össze
Serpenyőnket visszarakhatjuk alacsony tűzre, majd alaposan pár percig keverjük az egészet, ügyelve arra hogy a serpenyő ne melegedjen túl ezzel megsütve a tojást. Krémes állagot szeretnénk.
Carbonara legfontosabb szabálya
Frissen kell enni
Extra Pecorinoval vagy Parmezánnal
és Frissen Őrölt Borssal tálaljuk
Jó étvágyat :)
